Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Umumiyetle mühür veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve duman sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Bununla beraberinde hordaki kriterlere ehil olan yerlerde yalnızca yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması kabul edilir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle dokumalardan çıkış imkânsız olur. En düzgün dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size veri verecektir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde hizmet veren uluslar arası tesislardan da yangın kapıları temin edilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi nokta kaybına özlük vermemesi ve daha azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini Yangın Merdiveni Kapısı sağlayıcı kapı sistemleridir.

Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek bağırsakin tıklayın.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kupkuru kat yerı 150 metrekare’den lüks ve çabucak çokça mevkiı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten bir küme olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni örgülması ıztırari kılınmıştır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu baplar dirim kurtarmaktadır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen sineeriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir başka yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page